رژیم کانادایی چیست؟

رژیم کانادایی همانطور که پیشتر ذکر شد یک رژیم 13 روزه است.از افرادی که نکات این رژیم لاغری را در برنامه غذایی خود رعایت می کنند، انتظار می رود در طول 13 روز به کاهش وزن 5 تا 13 کیلو گرمی دست پیدا کنند. در رژیم کانادایی منوی غذا به پروتئین ها و برخی سبزیجات محدود می شود و مصرف غذا از دیگر گروه های مواد غذایی را محدود و گاهی قطع می کند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کاهش وزن در رژیم کانادایی تنها در اثر کاهش مقدار چربی ها نیست بلکه مقداری از عضله ها و همینطور مقدار زیادی از آب بدن هم در طی این رژیم از دست می رود. رژیم کانادایی یک رژیم کم کالری سریع است که در طول مدت آن کالری دریافتی به ¼ کاهش پیدا می کند. به دلیل کمبود مواد مغذی در طول مدت این رژیم مصرف مولتی ویتامین ها توصیه می شود.

چه مواد غذایی می توان مصرف کرد؟

همانطور که در بالا آمده است، در رژیم کانادایی تنها گروه غذایی که مصرف آن محدود نیست پروتئین است. برخی از سبزیجات، میوه ها و چربی ها در این رژیم ممنوع نیستند که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت. خوردن روزانه 2 لیتر آب در این رژیم اجباری است. خوردن مولتی ویتامین ها و قرص های مکمل توصیه می شود. ساعات مصرف غذا هم در این رژیم همه است. صبحانه باید پیش از ساعت 9 خورده شود. ناهار هم باید بین ساعت 12 تا 14 میل شود و موقع صرف شام هم بین ساعت 17 تا 18 غروب است. در ادامه به بررسی منوی این رژیم می پردازیم، به خواندن ادامه دهید. پیش از ارائه این مطلب باید عرض کنم که پیروی از این رژیم می تواند عوارض جبران ناپذیری را به دنبال داشته باشد لذا تلاش کنید از راه های دیگری برای لاغری بهره ببرید.

چربی های غیر اشباع مانند روغن زیتون و. دانه های روغنی مانند کنجد و تخمه آفتابگردان هم در منوی این رژیم قرار دارند. برخی مواد غذایی هم مانند فلفل چیلی، دارچین و زنجبیل به دلیل طبع گرمی که دارند باعث لاغری می شوند و استفاده آن نیز برای کسانی که از این رژیم تبعیت می کنند، توصیه می شود.

لبنیات یک گروه بزرگ از مواد غذایی است که در این رژیم جایگاه ویزه ای دارد زیرا این گروه از مواد غذایی پروتدین بالایی دارند. ماست کم چرب یا پر چرب، شیر، انواع پنیر و کشک از مواردی هستند که می توانید از آنها در تهیه غذای برای این رژیم استفاده کنید.

تخم مرغ یا به طور کلی تخم پرندگان از مواردی است که در این رژیم زیاد استفاده می شوند. این دسته از مواد غذایی از ارزش غذایی بالایی برخوردارند و هضم آسانی دارند. به طور کلی از اولین غذا هایی است که به نوزادان خورانده می شود.

قارچ هم یک ماده غذایی است هم حاوی مقادیر زیادی پروتئین است و هم می توان آن را در کنار دیگر مواد غذایی مصرف کرد تا از کسل بودن منو این رژیم بکاهد.

حبوبات سرشار از پروتئین، املاح و ماد مورد نیاز بدن هستند که می توان از آنها در منو این رژیم استفاده کرد. تنها مشکلی که این گروه از مواد غذایی دارند این است که نافخ هستند و ممکن است برخی افراد با خوردن آنها دچار نفخ شوند و از مصرف آنها صرف نظر کنند.

عوارض و ایرادات رژیم کانادایی

  • مهمترین عارضه

    رژیم کانادایی را می توان افت قند خون و سرگیجه عنوان کرد. این امر به دلیل کمبود قندها و کربوهیدرات ها در منوی غذایی است.

  • احساس گرسنگی پیوسته هم از ایرادات و عوارض بزرگ این رژیم است که خلق و خو را عوض می کند و فرد همواره عصبانی است.
  • صبحانه ناکافی هم از ایرادات این رژیم است، در صورتی که صبحانه از وعده های اصلی روزانه است ولی این رژیم این وعده را به صورت ناکافی ارائه می دهد. کم خوردن صبحانه می تواند بی رمقی صبحگاهی را به دنبال داشته باشد.
  • ضعف بدنی و بی حالی هم از عارضه های رژیم کانادایی است. این رژیم چون محدودیت کالری زیادی دارد. کم تحرکی را باعث می شود.
  • مقدار زیادی از وزن را در مدت زمان کمی از دست دادن موجب کاهش عضلات می شود که یک ایراد بزرگ برای یک رژیم است.
  • وارد شدن شوک به بدن در اثر کاهش ناگهانی مقدار غذای مصرفی در روز هم از ایرادات این رژیم است.
  • مصرف سبزیجات در این رژیم بسیار کم است که این امر می تواند افراد را به یبوست مبتلا کند.
  • بازگشت سریع وزن پس از رژیم به وزن قبل از رژیم هم از ایرادات رژیم کانادایی است که به رژیم های یویویی معروف هستند.
  • رژیم کانادایی منوی کسل کننده و تکراری دارد و انگیزه را از بین می برد.
  • از آنجایی که به جز گروه پروتئین ها در این رژیم دیگر گروه های غذایی ممنوعیت مصرف دارند و بیشتر غذاهای پروتئینی هم گران هستند. لذا از ایرادات این رژیم می توان به گران بودن آن هم اشاره کرد.

 


مشخصات

آخرین جستجو ها